Emirdağ Ziraat Odası

Emirdağ Ziraat Odası > Slaj Paketleme

Slaj Paketleme

2008 yılında faaliyete geçen vakumlu silaj paketleme makinemiz ile yeni bir hizmete daha başlayan odamız bu hizmeti ile ilimizde ilk, ülkemizde de ilk odalardan birisi olmuştur. Bilindiği gibi hayvan beslenmesinde çok önemli bir yeri olan ve çiftçilerimiz tarafından bu önemi anlaşılmaya başlanan silajlık yem çok değerli bir besin maddesidir. Silaj, biçimden hemen sonra havasız şartlarda saklanmaz ise bozulup çürümekte ve besleyici özelliğini kaybetmektedir.

Çiftçilerimizce her ne kadar silaj çukurlarında traktörle çiğneme yoluyla sıkıştırılmaya çalışılsa da, kayıp oranı ortalama %20 yi bulmakta, hem zahmetli olmakta, hem de yemin hayvan yemliklerine taşınması zor olmaktadır. Odamız bu ekonomik kayıpları ve zorlukları düşünerek bu yatırımı yapmaya karar vermiş ve bu tesisleri Emirdağlı çiftçilerimizin hizmetine sunmuştur. Yapılan yatırım sadece hayvancılıkla uğraşan çiftçilerime yönelik değildir. Tesislerimizde elde edilen ürün ambalajlandığı ve nakliyatı mümkün olduğu için değerli bir pazar ürünüdür. Bu nedenle Odamız olarak ülkemiz yem piyasasına önemli bir katkıda bulunduğumuzu düşünmekteyiz.